Lintupaikkoja - Ooviikin torni


Näytä suurempi kartta

Sijainti

Ajetaan Porista Mäntyluodon suuntaan ja edelleen vasemmalle Paarnoorintietä Preiviikin suuntaan. Ajetaan viisi kilometriä lintutorniviitalle (uimarannan viitta), josta oikealle 800 metriä infotaululla varustetulla paikoitusalueelle.  Paikoitusalueelta on viitoitus polkua ja pitkoksia pitkin sekä Ooviikin havaintolavalle (200 metriä) että Preiviikin kalarantaan (700 metriä). Paikoitusalueelta lähtee myös koko Preiviikinlahden kiertävä retkeilyreitti.

Paikan kuvaus

Kalarannasta avautuu laaja näkymä Preiviikin lahdelle. Parhaina muuttoaikoina näky on upea, kun lintumassat täyttävät lahden. Parhaimmillaan näkymä on, kun aamuaurinko nousee selän ja metsän takaa ja valaisee vähitellen maiseman ja linnut. Ooviikin lavalta näkee suojaiselle Ooviikin lahdelle, jonne joutsenet ja muut vesilinnut kerääntyvät sulkimaan.

Muuttoaikoina vesilinnut hallitsevat maisemaa. Hanhet, joutsenet (pikkujoutsen jokavuotinen vieras), sorsat, sotkat (lapasotka pesii tornin edustalla), nokikanat, tiirat (yhdyskunta pesii aivan tornin edessä) ja lokit antavat tarkkailijalle varmasti katseltavaa ja elämyksiä. Kalarannasta on mahdollisuus nähdä myös mereisempää lajistoa. Ooviiki on hyvä paikka tarkkailla sulkivia vesilintuja. Matalan veden aikana niin Kalarannan kuin Ooviikin lietteet vilisevät kahlaajia.