Toiminta - Pinnakisat

Pinnakisat 2024

 

Pinnakisat 2023

 

Pinnakisat 2022

 

Pinnakisat 2021

 

Pinnakisat 2020

 

Pinnakisat 2019

 

Pinnakisat 2018

 

Pinnakisat 2017

 

Pinnakisat 2016

 

Pinnakisat 2015

 

Pinnakisat 2014

Tammikisan 2014 yhteenveto!

 

Pinnakisat 2013

 

Pinnakisojen tuloksia

 

Ekopinnakisan säännöt

Kotipihan pinnojen lisäksi voit laskea kaikki kotoa omin voimin tehtyjen retkien lajit, kunhan liikut ekologisesti kestävin keinoin. Voit esim. kävellä, pyöräillä tai vaikkapa hiihtää. Kunnon kohotessa kartoitat samalla kotiseutusi linnustoa ja opit tuntemaan lähiympäristösi luontoa.

  1. Kisa-alue on PLYn toimialue (suljetut tehdas ja satama-alueet kuitenkin kiellettyjä) ja kisa-aika 1.1.-31.12.
  2. Havaintohetkellä havainnoijan on oltava kisa-alueella, lintu voi olla ulkopuolella.
  3. Kukin kilpailija valitsee itselleen kisa-alueella sijaitsevan kotipesän. Kotipesä on pääsääntöisesti oma koti. Vaihtoehtoisesti kotipesä voi olla myös kilpailijan kesämökki tai muu vastaava, kuitenkin vain yksi paikka vuosittain.
  4. Pinnakelpoisia ovat havainnot, joissa reitti kotipesä-lintu-kotipesä on kuljettu hyväksyttävällä tavalla.
  5. Ääni- ja näköhavainnot hyväksytään. RK ja AHT-lajit pitää olla hyväksyttyjä. Jälkihavainnot eivät ole pinnakelpoisia.
  6. Hyväksyttyjä kulkutapoja ovat sellaiset, joissa liikkumiseen käytetään omia voimia tai muita ekologisia energialähteitä, esim. kävely, pyöräily, hiihto, potkukelkkailu, soutu. Joukkoliikenteen käyttö on kiellettyä. Esim. jos saavut venholle/kanootille vaikkapa polkupyörällä, voit noteerata vesillä ollessasi uusia lajeja. Jos saavut autolla tms. moottorikäyttöisellä, et saa noteerata uusia kisalajeja.

Pihapinnakisan säännöt

Koko vuoden mittainen pihapinnakisa alkaa 1.1. ja päättyy 31.12.

Osallistuja valitsee kisaan PLY:n toimialueelta yhden tai useamman pihan, josta osallistuu. Piha voi olla kotona tai mökillä. Mikäli osallistujalla ei ole omaa kotipihaa tai mökkiä alueella, niin hän voi osallistua muusta valitsemastaan pihasta.

Kilpailu on pihakohtainen, eli kuka tahansa voi havaita lajin. Jokaisesta havaitusta (näkö- tai äänihavainto) lajista saa yhden pisteen, aivan kuten muissakin pinnakisoissa.

Pihaksi katsotaan alue, joka rajautuu kotipesän välittömään läheisyyteen esim. tontti. Havaintohetkellä havainnoijan tulee olla pihalla (tai sisätiloissa), linnun sijainnilla ei ole väliä.

Kilpailuun osallistuja ylläpitää pinnalistaansa näillä nettisivuilla kirjautumalla ylläpitoon omilla tunnuksillaan.