Tapahtumakalenteri

Pinnakisat 2021

 

VUOSI 2021

25.-29.1. Pihabongauksen koululaisviikko

Maanantaista perjantaihin 25.–29.1. ennen varsinaista Pihabongaus-viikonloppua vietetään Pihabongauksen koululaisviikkoa, johon opettajat kouluissa ja päiväkodeissa voivat osallistua lähtemällä vähäksi aikaa ryhmänsä kanssa ulos tarkkailemaan talvilintuja.

Lisätietoja https://www.birdlife.fi/tapahtumat/pihabongaus/pihabongaus-koulussa/

30.-31.1. Pihabongaus

BirdLifen Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestetään joka vuosi tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Pihabongauksen tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole olennaista. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen, vaikka havaintona olisi yksi lintu. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista.

Osallistumisohjeet ja lisätiedot löydät https://www.birdlife.fi/tapahtumat/pihabongaus/

10.3. klo 18:00 Sääntömääräinen kevätkokous. Kevätkokous pidettäneen etäkokouksena ja lähetämme tästä tarkemmat tiedot lähempänä tilaisuutta.

Koronatilanteesta johtuen, tapahtumia kuten lintuiltoja ja lintukävelyjä ei voida toistaiseksi varata tai sopia etukäteen.

Tulevat mahdolliset tapahtumat ilmoitamme yhdistyksen viestintäkanavissa.

8.5. Tornien Taisto klo 5 - 13

Kevään suuri lintutornitapahtuma

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa lintutornista pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja osallistumismaksuilla kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa.

Vuonna 2020 Tornien taistoa ei järjestetty koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Sen sijasta lauantaina 9.5. järjestettiin Pihojen taisto. Seuraava Tornien taisto järjestetään lauantaina 8.5.2021 klo 5–13.

16.5. Valtakunnallinen pihatapahtuma

17.-23.5. Lasten lintuviikko

5.-6.6. Pönttöbongaus