Yhdistys - PLYverkko


PLYverkon esittely

PLYverkko on Porin Lintutieteellisen Yhdistyksen sähköpostilista. Listalla saa tietoa yhdistyksen toiminnasta ja keskustellaan lintuihin, lintuharrastukseen ja yhdistykseen liittyvistä asioista.

Miten pääsen mukaan?

PLYverkkoon voivat lähettää viestejä vain listalle liittyneet. Liittyä voivat myös muut kuin PLY:n jäsenet. Liittyäksesi lähetä vapaamuotoinen liittymishalusi ilmaiseva sähköpostiviesti PLYverkon ylläpitäjälle (yhteystiedot alla). Eroaminen onnistuu samalla tavalla.

PLYverkolla on myös omat kotisivut, johon viestit tallentuvat ja josta voit käydä lukemassa vanhoja viestejä. Kotisivuille pääsy vaatii rekisteröinnin, johon saat tarvittaessa opastusta ylläpitäjältä.

Liittymis- ja eroamispyynnöt, kysymykset ja palaute PLYverkosta ylläpitäjälle:
Martti Uusitalo, martti.uusitalo@pp1.inet.fi

PLYverkon säännöt

Näiden sääntöjen rikkoja voidaan poistaa PLYverkosta väliaikaisesti tai pysyvästi. Poistoista päättää ylläpitäjä, joka toimii PLY:n hallituksen valtuuttamana. Noudattamalla sääntöjä helpotat ylläpitäjän lisäksi kaikkien PLYverkkolaisten elämää. Ongelmatilanteissa kysy aina ensin ylläpitäjältä.

1. Muista netiketti!

Sähköpostikeskustelu on nopeaa ja kasvotonta, joten tunteet saattavat ryöpsähdellä pahemmin kuin reaalimaailmassa. Muista siis yleiset käyttäytymissäännöt ja kohteliaisuus. Herjaavuudet ja asiattomuudet johtavat välittömään verkosta erottamiseen. Sinua pidetään juuri niin fiksuna kuin tekstisi antavat ymmärtää.

Ylläpitäjällä on oikeus lopettaa keskustelu, joka on luisunut PLYverkon aihepiirin ulkopuolelle tai on muuten asiaton tai sopimaton. Lue ensin kaikki keskusteluun liittyvät viestit, ennen kuin kommentoit keskustelua. Joku on saattanut jo sanoa sen, mitä sinulla oli sanottavana tai ylläpitäjä on saattanut lopettaa keskustelun.

Älä forwardoi eli lähetä edelleen henkilökohtaisia viestejä PLYverkkoon ellet ole aivan varma, että sinulla on siihen lähettäjän lupa.

Yleisten kielioppisääntöjen käyttö on sähköpostiviestissäkin tarpeen. ÄLÄ KIRJOITA ISOLLA, se tulkitaan huutamiseksi ja hyökkääväksi käytökseksi. Jos haluat korostaa jotain sanaa tai lausetta, tee se _näin_ tai *näin*. Hymiöitä kannattaa käyttää erittäin säästeliäästi.

Keskustelussa on usein tarve lainata viestiä, johon vastataan. Tällöin on syytä joko trimmata viestistä olennaisin osa (ei koko viestiä) ja laittaa vastaukset viestin sekaan tai laittaa oma vastausviesti vanhan viestin *ylle*. Missään nimessä ei pidä laittaa omaa vastausta koko pötkön alimmaiseksi, jolloin muut joutuvat kahlaamaan vanhat viestit läpi uuden tekstin löytämiseksi.

Selkeä otsikointi auttaa viestien läpikäymisessä. Jos keskustelun aihe vaihtuu, vaihda myös otsikkoa.

2. Ei liitetiedostoja

Liitetiedostojen kulku PLYverkossa on tietoturvasyistä estetty.

3. Ei turhaa mainontaa

Asiaan kuuluva harrastajalta harrastajalle – mainonta on sallittua, kuten kaukoputkien osto- ja myynti-ilmoitukset, kiinnostavat tapahtumat tai mistä kaupasta löytyy halpoja linnunsiemeniä. Myös PLY voi mainostaa omia tuotteitaan/tapahtumiaan. Selvästi kaupallinen mainonta ja vaalimainokset ovat sen sijaan kiellettyjä. Rajatapauksissa linjanvedon tekee ylläpitäjä. Jos olet epävarma, niin kysy ylläpitäjältä ennen kuin lähetät.

4. Ei turhia viestejä

Tähän luokkaan kuuluvat asiattomuudet, one-linerit (yhden sanan/lauseen kuittailut keskusteluissa) ja verkon aihepiiriin (linnut, lintuharrastus, -tutkimus ja –suojelu, PLY:n toiminta) kuulumattomat viestit.