Lähde pääsiäisenä linturetkelle Latviaan

Lähde pääsiäisenä linturetkelle Latviaan

Porin Lintutieteellinen Yhdistyksen retkikummit Janne Lampolahti ja Jouko Ouramo järjestävät pääsiäisenä retken Pohjois-Latviaan. Matka toteutetaan yksityishenkilöiden yhteismatkan periaatteella, ja jokainen huolehtii itse omasta vakuutusturvastaan. Retki sopii aloittelevallekin lintuharrastajalle.

Lautta lähtee Helsingistä kiirastorstai-iltana 13.4. klo 21:30 ja palaa pääsiäismaanantai-iltana 17.4. klo 20:30.
Kohteena ovat Pohjois-Latvian rannikko ja sisämaassa Gaujan kansallispuiston jokivarret ja Liivinmaan upeat lehtipuuvaltaiset metsät. Muutto on vilkasta huhtikuun puolivälissä, tundra- ym. hanhia on odotettavissa rannikolla. Mustapyrstökuirit ja riuttatiirat palaavat. Metsissä ja puistoissa linnunlaulu raikaa; oudompaa lajistoa edustavat tammi- ja vihertikka, viitatiainen, nakkeli ja keltahemppo. Jokivarsilla tapaamme virtavästäräkin, koskikaran ja kuningaskalastajan. Pikkukiljukotkat saapuvat sopivasti pesimäpaikoilleen. Mustahaikarakin voidaan nähdä.

Linturetkelle mahtuu 16 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Matkaan käydään Porista henkilöautoilla kimppakyytiperiaatteella neljä henkeä per autokunta. Reitin tiet ovat hyväkuntoisia. Majoitus on hotelleissa ja majataloissa kahden hengen huoneissa.

Matka toteutetaan omakustannusperiaatteella yksityishenkilöiden yhteismatkana, ei siis matkatoimiston järjestämänä. Matkan hinta on 370 euroa hengeltä sisältäen:

  • laivaliput, autopaikan, menomatkalla hyttipaikka (2 hengen hytti), tulomatkalla buffetti-illallinen
  • Liivinmaalla majoitus 2 hengen huoneissa sis. aamiaisen
  • 3 lounasta ja 3 päivällistä, lauantaina piknik maastossa
  • kimppakyydin bensakulut
  • maanmainiota retkiseuraa


Jokainen huolehtii omasta matkavakuutusturvastaan.

Mukaan pääset maksamalla ilmoittautumismaksun 200 euroa per henkilö 9.3. mennessä tilille FI46 5246 0620 0355 95. Maksun saaja Janne Lampolahti, viesti "Latvia 2017". Maksettuasi lähetä mailia janne.lampolahti@winnova.fi ja ilmoita syntymäaikasi laivamatkaa varten. Erikoisruokavalio mahdollista, ainakin kasvisruoka, ilmoita toiveesi. Lisäksi tarvis löytää vielä kaksi tavallista henkilöautoa kulkupeleiksi (max. 5m pitkiä, alle 1,9 m korkeita).

Loppu 170 euroa per henkilö maksetaan 24.3. mennessä. Voit toki maksaa koko 370 € 9.3. mennessä. Perumisehdot: 13.3. jälkeen ilmoittautumismaksua ei palauteta, koska me lähtijät joutuisimme maksamaan sinun reissusi omasta pussistamme.

Hinta on laskettu min. 10 hengen ryhmän saamien ryhmäalennusten mukaan. Matkaan lähdetään joka tapauksessa vaikka pienemmällä porukalla, mutta jos lähtijöitä on alle 10, matkan hinta nousee hieman kun menetämme ryhmäalennukset.

Ohjelmarunko:
Pe 14.4. Laiva saapuu Tallinnaan klo 7:00. Matkalla Etelä-Virossa pysätään Pärnun rannikon hanhipaikoille. Iltasella Ainazin rantaniityt Latvian rajalla. Illallinen ja yöpyminen Ainazissa hotelli Helmessä (www.booking.com/hotel/lv/helmi.lv.html)

La 15.4. aamuisin teemme kävellen majapaikasta retken ennen aamiaista. Aamulla uudestaan Ainazin ja Randun rantaniityt. Matka jatkuu kohti Krimuldan metsää Siguldan lähellä. Piknik Krimuldassa. Siguldan linnanpuistot. Yöpyminen ja illallinen Gaujan kansallispuistossa Karlamuizan majatalossa (http://karlamuiza.lv/en/country-hotel)  Ligatnesta itään.

Su 16.4. retkeilyä Gaujan kansallispuistossa (kuuklaa Gauja National Park Latvia). Illallinen ja yöpyminen kartanohotelli Diklinlinnassa (http://diklupils.lv/en/hotel/) Valmierasta länteen.

Ma 17.4. retkeilyä Burtniekin kartanopuistossa ja järven rannalla. Matisin kylän kattohaikarakolonia. Lounas Urgan kylässä Viron rajan lähellä. Lautta lähtee Tallinnasta klo 18:00.

Ilmoittautuneet saavat sitten myöhemmin tarkemmat ohjeet ja matkaohjelman.

Janne Lampolahti ja Jouko Ouramo

lisätietoja Jannelta puh. 044 455 8021